Remisoft

Remisoft pleiende vaginalkrem mot tørr og sår skjede

REMISOFT® – vaginalkrem mot tørr og sår skjede

kr 179,00

 

Remisoft er en pleiende vaginal fuktighetskrem for behandling av symptomer på tørr skjede som sårhet, svie, smerter ved samleie og kløe. Kremen inneholder ikke hormoner (østrogen). Påføres daglig, med eller uten applikator.

 

Pakningsstørrelse: 50 g krem på tube (ca. 20 doser). Applikator medfølger i esken.

 

Hormonfri vaginalkrem med trollhassel

 • lindrer og tilfører fuktighet
 • mykgjør og bevarer elastisitet
 • bidrar til heling av småskader

Medisinsk utstyr klasse IIa: Les bruksanvisning

Clear
Varenummer: PAN1002K

BESTILL REMISOFT ― kr. 179,-

 

Faktureringsdetaljer

Norge

Tilleggsinformasjon

Ordren din

Produkt Total
Delsum kr 0,00
Total kr 0,00 (includes kr 0,00 Mva.)

Tørr skjede

Tørre slimhinner i underlivet kan ramme kvinner i alle aldre, men oppstår ofte i overgangsalderen. Tilstanden forekommer også hos kvinner som nylig har født, ammer, har fjernet eggstokker eller går på hormonpreparater, slik som p-piller e.l. Tørr skjede er også vanlig ved revmatiske sykdommer som Sjøgrens syndrom og hos pasienter som får behandling av kreft med antiøstrogen eller stråling mot eggstokkene.

De tørre slimhinnene i underlivet kan føre til kløe, stikking, brennende følelse, svie og sårhet i både, skjede, skjedeåpning og området rundt skjeden. Tørrheten fører også ofte til smerter ved samleie.

Slik virker Remisoft®

Remisoft er en østrogenfri krem utviklet for behandling av tørr skjede. Den kan brukes i kombinasjon med hormonbehandling, eller med vaginalkremer eller vaginale stikkpiller som inneholder hormoner (østrogener). Remisoft har en positiv effekt på bakteriefloraen og bidrar til å vedlikeholde skjedens naturlige pH-verdi.

Remisoft tilfører slimhinnen fuktighet og sørger for en beskyttende fysisk barriere slik at fuktigheten forblir i det behandlede området. Dette motvirker tørrhet og holder vevet elastisk.

Jevnlig påføring av Remisoft kan bidra til å forhindre irritasjon i skjeden og intimområdene, og fremme et sunt underliv. Kremen kan også brukes ved behandling av tørr skjede før samleie.

Mulige bivirkninger

Små, midlertidige lokale reaksjoner som rødhet, kløe eller en svak brennende følelse kan oppstå etter påføring. Hudirritasjoner eller hypersensitivitet er sjelden intense og varer sjelden lenge. Hvis disse symptomene vedvarer bør du slutte å bruke Remisoft og kontakte lege.

Begrensninger for bruk

Hvis symptomene forårsaket av tørrhet er uttalte, bør lege konsulteres. Remisoft må ikke brukes dersom man er allergisk eller overømfintlig overfor noen av innholdsstoffene, nylig har født eller har en betennelse i skjeden (f.eks. soppinfeksjon). Bruk ikke kremen dersom tuben eller applikatoren er skadet, eller hvis kremen har endret utseende.

Når Remisoft brukes samtidig med kondomer er det viktig at kondomene ikke inneholder lateks, da dette kan svekke materialet i kondomene. Les bruksanvisningen i Remisoft-pakken.

Innhold

Vann, oktyldekanol, cetearyl alkohol, polysorbat 60, Hamamelis virginiana-vann (trollhassel), cetyl palmitat, sorbitan stearat, natriumlaktat, benzylalkohol, melkesyre.

Remisoft inneholder ingen fargestoffer eller parfyme.

Hamamelis-vann

Remisoft inneholder Hamamelis-vann, et dampdestillat av friske kvister og løv av virginiatrollhassel (Hamamelis virginiana L.). Planten har i århundrer vært i medisinsk bruk hos den nordamerikanske urbefolkningen. I dag brukes Hamamelis-preparater i kosmetikk, legemidler og medisinsk utstyr, som Remisoft.

Pakningsstørrelse

Tube med 50 g krem (applikator følger med i pakken). Applikatoren brukes til å føre kremen inn i skjeden.

Dosering

Remisoft kan føres inn i skjeden ved hjelp av applikatoren eller påføres med en finger.

Applikatoren fylles halvfull (2,5 g krem) før den føres inn i skjeden, se også «Instruksjoner for bruk av applikator» . For å gjøre det lettere å sette inn applikatoren kan en liten mengde krem påføres området rundt skjedeåpningen først.

Ved behandling av skjedeåpningen og på ytre intimoråder, trykk ut en halv cm med krem fra tuben. Bruk en ren finger til å smøre kremen på området som skal behandles.

Bruksanvisning

Les bruksanvisningen nøye før bruk.

Den inneholder viktig informasjon som du bør vite om før du bruker dette produktet. Ta vare på denne bruksanvisningen; du kan få behov for å lese den igjen. Kontakt lege eller apotek hvis du har spørsmål.

 Remisoft®

 Bruksanvisning

Pleiende vaginal fuktighetskrem for behandling av tørr skjede

Innhold

Vann, oktyldekanol, cetearyl alkohol, polysorbat 60, Hamamelis virginiana-vann(trollhassel), cetyl palmitat, sorbitan stearat, natriumlaktat, benzylalkohol, melkesyre.

Remisoft® inneholder ingen fargestoffer eller parfyme.

Bruksområder

Mot tørr skjede og plager i ytre intimområder (følelse av tørrhet, brennende følelse, smerter ved samleie eller kløe) som kan oppstå for eksempel ved overgangsalder. For å lindre smerter ved samleie. Remisoft® bidrar til heling av småskader som noen ganger oppstår når skjedens slimhinne blir tynnere og mer utsatt.

Produktinformasjon

Remisoft® er en behagelig krem utviklet for behandling av tørr skjede. Den er hormonfri (uten østrogener) og kan derfor også brukes i kombinasjon med hormonbehandling, eller med vaginalkremer eller vaginale stikkpiller som inneholder hormoner (østrogener). Remisoft® har en positiv effekt på bakteriefloraen: Fordi den inneholder melkesyre, har kremen en pH på mellom 4,2–4,5 og bidrar derfor til å vedlikeholde skjedens naturlige pH-verdi.

Remisoft® er en behagelig krem utviklet for behandling av tørr skjede. Den er hormonfri (uten østrogener) og kan derfor også brukes i kombinasjon med hormonbehandling, eller med vaginalkremer eller vaginale stikkpiller som inneholder hormoner (østrogener). Remisoft® har en positiv effekt på bakteriefloraen: Fordi den inneholder melkesyre, har kremen en pH på mellom 4,2–4,5 og bidrar derfor til å vedlikeholde skjedens naturlige pH-verdi.

To effekter av Remisoft® som bidrar til å lindre symptomer på tørr skjede er:

 • kremens høye innhold av vann tilfører fuktighet til vevet i skjeden og omkringliggende områder
 • lipidene (fett) holder vevet elastisk

Remisoft® gir rask lindring og gjenoppretting av irritert hud. Jevnlig påføring av Remisoft® kan bidra til å forhindre irritasjon i skjeden og intimområdene og fremme et sunt underliv. Kremen kan brukes ved behandling av tørr skjede før samleie.

Hamamelis-vann

Remisoft® inneholder Hamamelis-vann, et dampdestillat av friske kvister og løv av virginiatrollhassel (Hamamelis virginiana L.). Planten har i århundrer vært i medisinsk bruk hos den nordamerikanske urbefolkningen. I dag brukes Hamamelis-preparater i kosmetikk, legemidler og medisinsk utstyr.

Dette bør du vite om tørr skjede

Symptomene som oppstår i forbindelse med tørr skjede kan gi betydelig redusert livskvalitet hos de kvinnene som blir berørt. Følelsen av tørrhet ledsages ofte av     ytterligere ubehag som kløe, brennende følelse og smerte i skjeden, i skjedeåpningen eller i ytre intimområder. I mange tilfeller kan disse symptomene gi smerter ved samleie. Kvinner er spesielt utsatt ved overgangsalder (noen begynner ved 40-års alder) og årene etterpå, når symptomene forårsakes av minkende produksjon av kjønnshormoner (inkludert østrogen). Mindre væske produseres i skjeden og huden blir tynnere og mer utsatt. Selv om det er en helt normal prosess, kan dette gi betydelig ubehag. Symptomer på tørr skjede kan også komme av hormonmangel, -svingninger og -ubalanse forårsaket av operasjon i livmor eller eggstokker, graviditet, amming eller bruk av p-piller. I tillegg kan noen stoffskiftesykdommer (f.eks. diabetes), noen medisiner, strålebehandling ved svulst, eller til og med stress bidra til utvikling av symptomer på tørr skjede.

Påføring av Remisoft®

Remisoft® er ment for påføring i skjeden og på huden på ytre intimområder. Remisoft® kan påføres med eller uten applikator. Vær nøye med god hygiene i skjedeområdet og på hendene. For symptomer i skjedeåpningen og på ytre intimområder, bruk en ren finger til å smøre på kremen; en 0,5 cm stripe med krem er nok. For å gjøre det lettere å sette inn applikatoren kan en liten mengde krem påføres området rundt skjedeåpningen.

Remisoft® kan føres inn i skjeden ved å bruke den medfølgende applikatoren. Gjør dette ved å fylle applikatoren halvveis (2,5 g krem), se også «Instuksjoner for bruk av applikator». Kremen bør påføres daglig – helst om kvelden før leggetid (bruk et truseinnlegg om nødvendig). Når symptomene har bedret seg, kan kremen påføres sjeldnere. Etter 30 dagers sammenhengende bruk bør man ta en pause på 2 dager.

Kremen kan også brukes rett før samleie. Det er ikke nødvendig å avbryte behandling under menstruasjon. Under graviditet kan Remisoft® brukes uten applikator (Se «Instruksjoner for bruk under graviditet»).

Instruksjoner for bruk av applikator

 • Løsne stempelet slik at det kan beveges inni applikatoren.
 • Hold kremtubens åpning pekende opp og fest applikatoren til tubens åpning.
 • Fyll applikatoren halvveis opp med krem (ca. 2,5 g krem) ved jevnt og forsiktig å klemme på tuben.
 • Ta applikatoren vekk fra tuben.
 • Du kan føre applikatoren inn i skjeden liggende (på ryggen), eller stående (som når man fører inn en tampong). Sett forsiktig applikatoren så dypt som mulig inn i skjeden, og press stempelet ned for å tømme applikatoren (se illustrasjon).
 • Rengjør applikatoren etter bruk som beskrevet her: Trykk den kuleformede enden av stempelet mot et hardt underlag. Dette vil frigjøre stempelet fra applikatorsylinderen. Rengjør deretter stempelet og applikatorsylinderen i varmt vann.

Hvordan sette applikatoren inn i skjeden

 

 

 

 

 

 

Instruksjoner for bruk under graviditet

Det mangler data for bruk av Remisoft® under graviditet og amming. Ønsker du å bruke Remisoft® under graviditet bør du, av sikkerhetsmessige årsaker, ikke bruke applikatoren for å få kremen på plass i skjeden. Bruk i stedet en ren finger og før på plass en ca. 2 cm lang stripe med krem i skjeden.

Instruksjoner for bruk i kombinasjon med kondomer

Kremen kan brukes for behandling av tørr skjede før samleie. Når Remisoft® brukes samtidig med kondomer er det viktig å sørge for at kondomene ikke inneholder lateks, men er laget av polyuretan (PU) for å unngå påvirkning av materialet i kondomene.

Mulige bivirkninger

Små, midlertidige lokale reaksjoner som rødhet, kløe eller en svak brennende følelse kan oppstå etter påføring. Hudirritasjoner eller hypersensitivitet er sjelden intense og varer sjelden lenge. Hvis disse symptomene vedvarer bør du slutte å bruke Remisoft® og kontakte lege. Kontakt lege eller apotek hvis du opplever andre ubehagelige virkninger.

Begrensninger for bruk

Hvis symptomene som er forårsaket av tørrhet er mer uttalte bør du snakke med legen din først. Remisoft® må ikke brukes dersom du er allergisk eller overømfintlig overfor noen av innholdsstoffene. Bruk ikke kremen rett etter barnefødsel. Bruk heller ikke kremen hvis du har en betennelse i skjeden (f.eks. soppinfeksjon). Snakk med legen din i slike tilfeller. Ikke bruk produktet hvis tuben eller applikatoren er skadet, eller hvis kremen har endret utseende. Informer produsenten hvis dette er tilfelle.

Lagring og holdbarhet

Oppbevar Remisoft® utilgjengelig for barn. Hold tuben lukket. Oppbevares helst over +2°C. Unngå temperaturer over +30°C. Utløpsdatoen er trykket på kortsiden av pakningen og/eller på enden av tuben. Bruk ikke Remisoft® etter denne datoen.

Etter åpning er kremen holdbar i seks måneder.

Pakningsstørrelser

Opprinnelig størrelse med 50 g krem (med applikator). Applikatoren (CE-sertifisert) brukes til å føre kremen inn i skjeden.

Salg og distribusjon i Norge

Sana Pharma Medical AS Enebakkveien 117 A, 0680 Oslo
Telefon.: +47 21 95 07 40
E-post: post@sanapharma.no
www.sanapharma.no

Produsent

etol Gesundheitspflege- und Pharmaprodukte GmbH
Konrad-Adenauer-Straße 3, 77704 Oberkirch, Tyskland
Tel.: +49 (0)7802 9265 0
Fax: +49 (0)7802 9265 165
Email: info@etol-oberkirch.de

Salg og distribusjon i Tyskland

Schaper & Brümmer GmbH & Co. KG
Bahnhofstraße 35, 38259 Salzgitter
Tel.: +49 (0)5341 307 0
Fax: +49 (0)5341 307 124
Email: info@schaper-bruemmer.de
www.schaper-bruemmer.de

Medisinsk utstyr

Revidert februar 2016


Betydning av symbolene på pakke og tube:

batch- number utløpsdato CE-merking les bruksanvisningen Kan brukes i 6 mnd. etter åpning lagres ikke under +2°C eller over +30°C

Betydning av symbolene på pakke og tube:

batch- number utløpsdato CE-merking
les bruksanvisningen Kan brukes i 6 mnd. etter åpning lagres ikke under +2°C eller over +30°C